Alzheimer

De ziekte van Alzheimer is de meest voorkomende vorm van dementie. Iemand met Alzheimer wordt langzaam aan meer afhankelijk van anderen. Naasten krijgen te maken met steeds meer zorgtaken en verlies.

Alzheimer begint meestal met geheugenverlies, met name van dingen die net gebeurd zijn. Later vergeten patiënten ook dingen van langer geleden. Zo krijgen ze moeite met oriëntatie, planning en organisatie, taal en eenvoudige handelingen. Iets waar men het hoofd moet bijhouden, kost meer inspanning. Naast geheugenproblemen kunnen ook gedragsproblemen of karakterveranderingen optreden.

Wat kan Vitras doen?

Thuiszorg

Heeft u ondersteuning thuis nodig, bijvoorbeeld bij het wassen en aankleden of bij het innemen van uw medicijnen? De verzorgenden en verpleegkundigen van Vitras helpen u om zo lang mogelijk thuis te wonen en zo zelfstandig en comfortabel mogelijk te leven.

Thuiszorg

Dagbesteding

Het ontmoetingscentrum is er voor iedereen die behoefte heeft aan structuur of een zinvolle dagbesteding onder professionele begeleiding wegens lichamelijke klachten, psychogeriatrische klachten (bv. lichte tot matige dementie) of andere klachten zoals NAH (niet aangeboren hersenletsel) . Mantelzorgers vinden er contact met lotgenoten en een luisterend oor.

Ontmoetingscentrum

Maaltijd aan huis

Kan of wilt u niet zelf koken? De maaltijdservice bezorgt gezonde en lekkere maaltijden aan huis. We hebben een breed assortiment, ook voor vegetariërs en dieetwensen.

Maaltijdservice

Gespecialiseerd Verpleegkundige Dementiezorg

De gespecialiseerd verpleegkundige dementiezorg is een onafhankelijke en vaste begeleider voor mensen met dementie, hun naasten en mantelzorgers. Een gespecialiseerd verpleegkundige dementiezorg informeert, begeleidt, denkt mee, adviseert, ondersteunt, regelt zorg en helpt keuzes te maken.

Gespecialiseerd verpleegkundige dementiezorg

Personenalarmering

Vitras Personenalarmering biedt een eenvoudig hulpsysteem dat u in staat stelt langer zelfstandig te blijven wonen omdat u in noodsituaties altijd hulp kunt inroepen.

Personenalarmering

Comfortdiensten

Als bepaalde zaken u moeite kosten of u er geen tijd voor heeft, kunt u gebruik maken onze Bij u thuis diensten, bijvoorbeeld om u te ondersteunen bij huis- en tuinonderhoud.

Bij u thuis diensten

Vitras helpt bij dementie

Hulpmiddelen en cursussen

De zorg voor iemand met een chronische of ongeneeslijke ziekte of aandoening kan zwaar worden. Hulpmiddelen kunnen deze zorg verlichten. Ook zijn er cursussen voor mantelzorgers op het gebied van ziekenverzorging, fysieke belasting en ontspanning.

Direct contact

Bel 0900 - 82 123 82 of neem direct contact op met met een gespecialiseerd verpleegkundige dementiezorg bij u in de buurt:
 
Vul uw plaatsnaam of postcode in.

Vitras verbindt en versterkt: dementiezorg en mantelzorg

Het verhaal van...