COPD

COPD is een chronische longziekte. Het is een verzamelnaam waar chronische bronchitis en  longemfyseem (ook wel ‘uitgerekte longen’ genoemd) onder vallen.

Mensen met COPD zijn snel benauwd bij dagelijkse activiteiten zoals de trap oplopen of bij het werken. COPD heeft vaak veel invloed op het dagelijks leven. Dingen die vroeger vanzelf gingen, lukken vaak niet meer. Dat kan een gevoel van verdriet en onmacht geven.

Wat kan Vitras doen?

Longverpleegkundige

Onze gespecialiseerde longverpleegkundigen kunnen u advies, instructie en voorlichting geven over uw ziekte en het gebruik van medicijnen. Ze kunnen u adviseren hoe u verergering van uw klachten kunt voorkomen, over gezonde voeding, sporten en bewegen. Ook kunnen ze degene die u helpen (uw mantelzorgers) ondersteunen. 

Longverpleegkundige aan huis

Maaltijd aan huis

Kan of wilt u niet zelf koken? De maaltijdservice bezorgt gezonde en lekkere maaltijden aan huis. We hebben een breed assortiment, ook voor vegetariërs en dieetwensen.

Maaltijdservice

Thuiszorg

Heeft u ondersteuning thuis nodig, bijvoorbeeld bij het wassen en aankleden of bij het innemen van uw medicijnen? De verzorgenden en verpleegkundigen van Vitras helpen u om zo lang mogelijk thuis te wonen en zo zelfstandig en comfortabel mogelijk te leven.

Thuiszorg

Comfortdiensten

Als bepaalde zaken u moeite kosten of u er geen tijd voor heeft, kunt u gebruik maken onze Bij u thuis diensten, bijvoorbeeld om u te ondersteunen bij huis- en tuinonderhoud.

Bij u thuis diensten

Hulpmiddelen

Waarom Vitras?

Vitras beschikt over zeer deskundige verpleegkundigen die gespecialiseerd zijn in longaandoeningen. Ze hebben veel contact met huisartsen, ziekenhuizen en andere zorgverleners in uw buurt. Zij weten daardoor goed de weg, onderhouden contact met uw huisarts en ziekenhuisarts, en kunnen u goed adviseren en verwijzen als dat nodig is. Bij Vitras kunt u bovendien ook terecht voor hulpmiddelen, cursussen en gemaksdiensten die u helpen langer zelfstandig te blijven. 


Contact

0900-82 123 82   maandag t/m vrijdag 08:00 - 17:00 uur

Heeft u of degene voor wie u zorgt COPD en wilt u meer weten over uw situatie en hoe de verpleegkundige van Vitras u hierin kan ondersteunen? Neem dan contact op met Vitras via het telefoonnummer hierboven, of neem direct contact op met de longverpleegkundige bij u in de buurt: 

Verwijzer

Bij longproblematiek (COPD, astma) is verandering van de leefstijl vaak zeer belangrijk maar ook moeilijk. Daarnaast is therapietrouw bij de medicatie van groot belang, evenals voeding en beweging. Zorgvuldige voorlichting en instructie is van groot belang en vraagt tijd. Bij astma-patienten kijken we samen hoe we kunnen voorkomen dat er steeds weer aanvallen optreden. Soms betekent dit dat er gesaneerd moet worden in huis (bijvoorbeeld bij een huisstofmijtallergie).

De longverpleegkundigen van Vitras vormen een vitale schakel tussen de arts en de patiënt. Doordat de longverpleegkundige bij de patiënt thuis komt, is er meer tijd om de dingen goed uit te leggen en om de onderliggende problematiek in beeld te krijgen. De patiënt hoeft minder vaak naar de huisarts of het ziekenhuis, doordat de longverpleegkundige terplekke de juiste zorg en duiding kan bieden voor de patiënt.  

De huisarts over de gespecialiseerd verpleegkundigen van Vitras: 

De huisarts over de neurologieverpleegkundigen van Vitras"Het is niet zo dat iedereen altijd maar naar een huisarts moet voor iets. En soms ga je naar een ziekenhuis omdat de zorg thuis niet afdoende is. Maar als je de zorg thuis uitbreidt, hoef je niet naar een ziekenhuis. Want soms is daar, thuis, de meerwaarde; de zorg en de observatie." Bekijk de film »

Direct contact

Bel 0900 - 82 123 82 of neem direct contact op met met een longverpleegkundige bij u in de buurt:
 
Vul uw plaatsnaam of postcode in.

Het verhaal van...