Gezond en fit

Vitras organiseert regelmatig cursussen en groepstrainingen voor jong en oud. Bijvoorbeeld om gezonder te worden of te blijven of om steviger in je schoenen te staan. Deze cursussen en groepstrainingen zijn er meermalen per jaar in het hele werkgebied van Vitras. Ze starten bij voldoende deelnemers.

In een kleine groep gaat u samen met anderen aan de slag met een gezonde leefstijl. U krijgt informatie over gezonde voeding, de mogelijkheden om meer te bewegen, etiketten lezen en u leert gezonde menu’s samen te stellen. 

Afvallen in vier stappen

Op een succesvolle manier afvallen en een gezond gewicht bereiken kan een hele uitdaging zijn, zeker na een zwangerschap. Het volgen van een streng dieet om af te vallen is vaak moeilijk vol te houden op de lange termijn. Met begeleiding van een BGN-gewichtsconsulent kunt u op een verantwoorde manier gewicht verliezen zonder dieet. U leert een verandering van leefstijl aan en bereikt en behoudt hierdoor het gewenste gewicht.

Help, hoe kom ik van mijn zwangerschapskilo’s af?

Op een succesvolle manier afvallen en een gezond gewicht bereiken kan een hele uitdaging zijn. Het volgen van een streng dieet om af te vallen is vaak moeilijk vol te houden op de lange termijn. Met begeleiding van een BGN-gewichtsconsulent kunt u op een verantwoorde manier gewicht verliezen zonder dieet. U leert een verandering van leefstijl aan en bereikt en behoudt hierdoor het gewenste gewicht.

Cursus Slank en fit 49+

Kleren maken de man en de vrouw! Op uw gemak voelen in kleding: dat is een goed begin van elke dag. Tijdens deze workshop gaan we op interactieve wijze samen horen, zien en doen wat kleur, pasvorm en stijl inhoudt en voor u persoonlijk betekent. 

Workshop Kleding en kleur

Dat wandelen goed voor ons is, weten we eigenlijk al lang. Niet alleen is het goed voor onze conditie maar het helpt ook spanning los te laten uit lichaam en geest. Daarnaast is samen wandelen ook nog eens heel gezellig. Wandel daarom met ons mee met onze nieuwe cursus Vitaal wandelen.

Cursus Vitaal wandelen

Gezonde spanning helpt ons in actie te komen en ideeën vorm te geven. Wanneer er echter te lang spanning wordt ervaren en de periodes van onstpanning te kort zijn of ontbreken, dan kan dit negatieve gevolgen hebben voor ons lichaam en onze geest. De cursus 'Ontspannen en handmassage' richt zich dan ook op het herkennen en verminderen van spanning.

Cursus Ontspannen en handmassage

Cursus Beter slapen

Een goede nachtrust is belangrijk voor lichaam en geest. Het stelt ons niet alleen in staat de gebeurtenissen van de dag te verwerken maar zorgt er ook voor dat we de volgende ochtend uitgerust aan de nieuwe dag kunnen beginnen. Slecht slapen heeft daarom al snel een negatief effect op hoe we ons voelen en hoe we functioneren. Met deze cursus leert u op praktische wijze wat u zelf aan uw slaapproblemen kunt doen.

Cursus Beter slapen

Cursus Leren masseren

Bijna iedereen vindt het fijn om gemasseerd te worden. Een massage biedt de nodige ontspanning voor lichaam en geest en kan daarnaast helpen allerlei klachten te doen afnemen. Een hoofd-, nek- en gezichtsmassage is dan ook niet alleen een heerlijke manier om na een drukke dag lekker te ontspannen maar zorgt er ook voor dat klachten zoals spanningshoofdpijn verminderen.

Cursus Hoofd-, gezicht- en nekmassage

Cursus leren ontspannen

Wanneer u voor een zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, familielid, vriend, kennis of buur zorgt dan bent u een mantelzorger. Mantelzorg kan zowel lichamelijk als psychisch erg zwaar zijn en de nodige spanning met zich meebrengen. Door te leren ontspannen en omgaan met stress kunt u voorkomen dat u overbelast raakt. De cursus "Leren ontspannen, rust in je hoofd" helpt daarbij.

Cursus Leren ontspannen

Cursus leren ontspannen

De cursus Mindfulness is interessant voor iedereen die wil leren in het hier en nu te leven, minder wil piekeren of last van stress en pijn heeft. Ook als u anders met gevoelens wilt omgaan, momenten van stilte wilt opzoeken in uw leven of nieuwsgierig bent naar meditatie, dan is dit een zeer leuke en interessante cursus om te volgen.

Cursus Mindfulness

Direct contact

Heeft u een vraag over één van de cursussen van Vitras? Neem dan contact op met het Cursusbureau: 

0900 - 82 123 82 (ma-do 08:30-14:30u)
cursusbureau@vitras.nl

Vitras organiseert regelmatig cursussen en groepstrainingen voor jong en oud. Bijvoorbeeld om gezonder te worden of te blijven of om steviger in je schoenen te staan. Deze cursussen groepstrainingen zijn er meermalen per jaar in het hele werkgebied van Vitras. Ze starten bij voldoende deelnemers. 

Cursussen en groepstrainingen voor...

Cursussen en groepstrainingen over...

Kosten
De kosten verschillen per cursus en groepstraining. Per cursus en groepstraining kunt u zien wat de kosten zijn.

Op een veel cursussen is er een korting voor VitrasPas houders en kan uw partner voor een speciale prijs meedoen. Bij cursussen en goepstrainingen op het gebied van gezondheid en preventie vergoeden veel zorgverzekeraars (een deel van) de kosten. Informeer bij uw eigen zorgverzekeraar naar de mogelijkheden.