Mantelzorgers

Vitras organiseert regelmatig cursussen en groepstrainingen voor jong en oud. Bijvoorbeeld om gezonder te worden of te blijven of om steviger in je schoenen te staan. Deze cursussen en groepstrainingen zijn er meermalen per jaar in het hele werkgebied van Vitras. Ze starten bij voldoende deelnemers.

In deze workshop ga je aan de slag om je leven beter in balans te krijgen. Je krijgt handvatten aangereikt waardoor je kunt bepalen welke factoren jouw balans (regelmatig) verstoren en hoe je die balans weer kunt herstellen. 

Workshop Mantelzorg & Werk

Dat wandelen goed voor ons is, weten we eigenlijk al lang. Niet alleen is het goed voor onze conditie maar het helpt ook spanning los te laten uit lichaam en geest. Daarnaast is samen wandelen ook nog eens heel gezellig. Wandel daarom met ons mee met onze nieuwe cursus Vitaal wandelen.

Cursus Vitaal wandelen

Gezonde spanning helpt ons in actie te komen en ideeën vorm te geven. Wanneer er echter te lang spanning wordt ervaren en de periodes van onstpanning te kort zijn of ontbreken, dan kan dit negatieve gevolgen hebben voor ons lichaam en onze geest. De cursus 'Ontspannen en handmassage' richt zich dan ook op het herkennen en verminderen van spanning.

Cursus Ontspannen en handmassage

Cursus Beter slapen

Een goede nachtrust is belangrijk voor lichaam en geest. Het stelt ons niet alleen in staat de gebeurtenissen van de dag te verwerken maar zorgt er ook voor dat we de volgende ochtend uitgerust aan de nieuwe dag kunnen beginnen. Slecht slapen heeft daarom al snel een negatief effect op hoe we ons voelen en hoe we functioneren. Met deze cursus leert u op praktische wijze wat u zelf aan uw slaapproblemen kunt doen.

Cursus Beter slapen

Cursus leren ontspannen

Wanneer u voor een zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, familielid, vriend, kennis of buur zorgt dan bent u een mantelzorger. Mantelzorg kan zowel lichamelijk als psychisch erg zwaar zijn en de nodige spanning met zich meebrengen. Door te leren ontspannen en omgaan met stress kunt u voorkomen dat u overbelast raakt. De cursus "Leren ontspannen, rust in je hoofd" helpt daarbij.

Cursus Leren ontspannen

Cursus reanimatie

Deze cursus is interessant voor iedereen die wil leren reanimeren en de Automatische Externe Defibrillator (AED) wil leren gebruiken. Bij ziekte of lichamelijke gebreken adviseren wij u om vooraf even contact op te nemen met uw docent. 

Cursus Reanimatie en AED

Cursus Zieken verzorgen thuis

Voor een ander zorgen lijkt soms heel vanzelfsprekend te zijn maar er komt soms meer bij kijken dan we denken. Misschien vraagt u zich af of de ander wel alles mag eten of zou u graag leren hoe u hem of haar het beste uit bed kunt tillen. Als u ook met dergelijke vragen zit en u zou graag technieken leren die de zorg vergemakkelijken dan is deze cursus mogelijk het antwoord. 

Cursus Praktische tips voor zorg thuis

Direct contact

Heeft u een vraag over één van de cursussen van Vitras? Neem dan contact op met het Cursusbureau: 

0900 - 82 123 82 (ma-do 08:30-14:30u)
cursusbureau@vitras.nl

Vitras organiseert regelmatig cursussen en groepstrainingen voor jong en oud. Bijvoorbeeld om gezonder te worden of te blijven of om steviger in je schoenen te staan. Deze cursussen groepstrainingen zijn er meermalen per jaar in het hele werkgebied van Vitras. Ze starten bij voldoende deelnemers. 

Cursussen en groepstrainingen voor...

Cursussen en groepstrainingen over...

Kosten
De kosten verschillen per cursus en groepstraining. Per cursus en groepstraining kunt u zien wat de kosten zijn.

Op een veel cursussen is er een korting voor VitrasPas houders en kan uw partner voor een speciale prijs meedoen. Bij cursussen en goepstrainingen op het gebied van gezondheid en preventie vergoeden veel zorgverzekeraars (een deel van) de kosten. Informeer bij uw eigen zorgverzekeraar naar de mogelijkheden.