Gespecialiseerd Verpleegkundige Dementiezorg

De gespecialiseerd verpleegkundige dementiezorg is een onafhankelijke en vaste begeleider voor mensen met dementie, hun naasten en mantelzorgers. Een gespecialiseerd verpleegkundige dementiezorg informeert, begeleidt, denkt mee, adviseert, ondersteunt, regelt zorg en helpt keuzes te maken.

Voor wie? 

Heeft u of degene voor wie u zorgt dementie en heeft u behoefte aan advies en ondersteuning? De gespecialiseerd verpleegkundige dementiezorg helpt vanaf het vermoeden van dementie of een eventuele diagnose tot aan het overlijden of enkele maanden na opname. 

Hoe werkt het? 

De gespecialiseerd verpleegkundige dementiezorg zorgt dat de persoon met dementie zo lang mogelijk thuis kan wonen. Een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven is het uitgangspunt. Zowel voor de persoon met dementie als voor de mantelzorger. De gespecialiseerd verpleegkundige dementiezorg ondersteunt, geeft advies en begeleiding op het gebied van:

  • het ziektebeeld;
  • problemen of aandoeningen die met dementie samen kunnen hangen;
  • medicatie en therapie;
  • het regelen van zorg en ondersteuning;
  • omgaan met verdriet en verlies;
  • ondersteuning van de mantelzorger(s).

De gespecialiseerd verpleegkundige dementiezorg onderhoudt contacten met alle betrokkenen, zoals mantelzorgers, huisarts, thuiszorg en instanties.

Kosten, indicatie en vergoeding

Aan de hulp van de gespecialiseerd verpleegkundige dementiezorg zijn geen kosten verbonden. Het kan zijn dat u een verwijzing nodig heeft. De gespecialiseerd verpleegkundige dementiezorg houdt contact met uw huisarts en kan dit voor u voor regelen.

Wilt u weten of de hulp in úw situatie vergoed wordt?
Meestal is één telefoontje naar Vitras voldoende. Vitras regelt de meeste zaken dan voor u. 0900-82 123 82 maandag t/m vrijdag 08:00 - 17:00 uur. 

Waarom Vitras? 

De zorg rondom dementie is ingewikkeld. Om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen in de vertrouwde omgeving is het belangrijk dat cliënt en mantelzorger een vast en vertrouwd aanspreekpunt hebben tijdens de hele periode van ziekte. Naast zeer ervaren thuiszorgmedewerkers beschikt Vitras over deskundige casemanagers, die gespecialiseerd zijn in de zorg en begeleiding bij dementie. Bij Vitras kunt u bovendien terecht voor hulpmiddelen, cursussen en gemaksdiensten die u en uw dierbaren helpen langer zelfstandig te blijven.


Contact

0900-82 123 82   maandag t/m vrijdag 08:00 - 17:00 uur

Heeft u of degene voor wie u zorgt dementie, en wilt u meer weten over uw situatie en hoe Vitras u hierin kan ondersteunen? Neem dan contact op met Vitras via het telefoonnummer hierboven, of neem direct contact op met de casemanager dementie bij u in de buurt: 

Casemanager dementie Amerongen
Casemanager dementie Benschop
Casemanager dementie Bilthoven
Casemanager dementie Bunnik
Casemanager dementie Cothen
Casemanager dementie De Bilt
Casemanager dementie Den Dolder
Casemanager dementie Doorn
Casemanager dementie Driebergen
Casemanager dementie Elst
Casemanager dementie Groenekan
Casemanager dementie Hollandse Rading
Casemanager dementie Houten
Casemanager dementie IJsselstein
Casemanager dementie Langbroek
Casemanager dementie Leersum
Casemanager dementie Lopik
Casemanager dementie Maarn
Casemanager dementie Maarsbergen
Casemanager dementie Maartensdijk
Casemanager dementie Nieuwegein
Casemanager dementie Odijk
Casemanager dementie Polsbroek
Casemanager dementie Renswoude
Casemanager dementie Rhenen
Casemanager dementie Scherpenzeel
Casemanager dementie Utrechtse Heuvelrug
Casemanager dementie Veenendaal
Casemanager dementie Vlist
Casemanager dementie Werkhoven
Casemanager dementie Westbroek
Casemanager dementie Wijk bij Duurstede
Casemanager dementie Zeist

Dagbesteding Nieuwegein
Dagbesteding Zeist

Verwijzer

De zorgvraag bij dementie is complex en is niet altijd gekoppeld aan een specifieke fase in het ziekteproces. Bovendien ligt de hulpvraag vaak bij de mantelzorger en niet zozeer bij de persoon met dementie. De meeste cliënten en hun mantelzorgers willen graag zo lang mogelijk thuis begeleiding en zorg ontvangen, waarbij de kwaliteit van leven voor beiden zo hoog mogelijk is.

De casemanager dementie van Vitras vormt een vitale schakel tussen de de patiënt, de mantelzorger en de zorgverleners. Naast casemanagers kan Vitras veel aanvullende zorg en diensten aanbieden bij dementie, waardoor de lijnen tussen de schakels kort zijn.  

Netwerk Dementie

Ontmoetingscentrum

Een ontmoetingscentrum is er voor mensen met lichte tot matige dementie én voor hun mantelzorgers, zoals familie, vrienden of buren. Dementerenden kunnen er kunnen er terecht voor gezellige en stimulerende dagactiviteiten. Mantelzorgers vinden er contact met lotgenoten en een luisterend oor.

Alzheimer Café

Het Alzheimer Café is een maandelijkse informele bijeenkomst voor mensen met dementie, hun naasten, hulpverleners en belangstellenden.

Direct contact

Bel 0900 - 82 123 82 of neem direct contact op met met een gespecialiseerd verpleegkundige dementiezorg bij u in de buurt:
 
Vul uw plaatsnaam of postcode in.

Vitras verbindt en versterkt: dementiezorg en mantelzorg

Het verhaal van...