Hartfalen

Bij hartfalen is de pompfunctie van het hart verminderd. U kunt last krijgen van vermoeidheid en kortademigheid of houdt meer vocht vast. Mensen met hartfalen hebben soms te maken met vergeetachtigheid, een gebrek aan concentratie, en slecht en onrustig slapen. Door op tijd klachten aan te pakken, voorkomen we onnodige ziekenhuisopnamen.

Wat kan Vitras doen?

Hartfalenverpleegkundige

Onze gespecialiseerde hartfalenverpleegkundigen kunnen u en uw naasten advies, instructies en voorlichting geven over uw ziekte en het gebruik van medicijnen. Maar ook over uw gezondheid in het algemeen en hoe u verergering van uw klachten kunt voorkomen. Als het bezoek aan de hartfalenpoli te zwaar is, kan de hartfalenverpleegkundige deze zorg bij u thuis bieden. Ook wanneer u al bij een hartfalenverpleegkundige komt in het ziekenhuis kan onze hartfalenverpleegkundige bij u thuis een aanvulling zijn.

Hartfalenverpleegkundige aan huis

Hulpmiddelen

Bij u thuis diensten

Als bepaalde zaken u moeite kosten of u er geen tijd voor heeft, kunt u gebruik maken onze Bij u thuis diensten, bijvoorbeeld om u te ondersteunen bij huis- en tuinonderhoud.

Bij u thuis diensten

Wijkzorg

De verzorgenden en verpleegkundigen van Vitras bieden u thuis extra ondersteuning bijvoorbeeld bij het wassen en aankleden of bij het innemen van uw medicijnen. Vanuit de Wijkzorg werken we nauw samen met de huisartsen. Ook met uw mantelzorgers stemmen we de zorg af.

Wijkzorg

Maaltijd aan huis

Kan of wilt u niet zelf koken? De maaltijdservice bezorgt gezonde en lekkere maaltijden aan huis. We hebben een breed assortiment, ook voor vegetariërs en dieetwensen.

Maaltijdservice

Cursussen

De zorg voor iemand met een ingrijpende, chronische of ongeneeslijke ziekte kan soms zwaar vallen. Speciaal voor mantelzorgers zijn er cursussen op het gebied van ziekenverzorging, fysieke belasting en ontspanning.

Cursussen voor mantelzorgers

Vitras helpt bij hartfalen

Steunpunt mantelzorg

Bent u mantelzorger? Het steunpunt biedt een luisterend oor en geeft informatie en advies over het hulpaanbod in de buurt. Ook zijn er bijeenkomsten over hoe u mantelzorg op een verantwoorde manier volhoudt.

Steunpunt Mantelzorg

Waarom Vitras? 

Vitras beschikt over zeer deskundige verpleegkundigen die gespecialiseerd zijn in uw aandoening. Ze hebben veel contact met huisartsen, ziekenhuizen en andere zorgverleners in uw buurt. Zij weten daardoor goed de weg, onderhouden contact met uw huisarts en ziekenhuisarts, en kunnen u goed adviseren en verwijzen als dat nodig is. Bij Vitras kunt u bovendien ook terecht voor hulpmiddelen, cursussen en gemaksdiensten die u helpen langer zelfstandig te blijven. 

Contact

0900-82 123 82   maandag t/m vrijdag 08:00 - 17:00 uur

Heeft u of degene voor wie u zorgt hartfalen, en wilt u meer weten over uw situatie en hoe de verpleegkundige van Vitras u hierin kan ondersteunen? Neem dan contact op met Vitras via het telefoonnummer hierboven, of neem direct contact op een van onze hartfalenverpleegkundigen: 

 

Verwijzer

Hartfalen is kent een complex ziektebeeld met verschillende soorten risico's. De leefstijl en therapietrouw van de patiënt hebben veel invloed op het verloop van de ziekte.   
  
De hartfalenverpleegkundigen van Vitras vormen een vitale schakel tussen de huisarts, het ziekenhuis en de patiënt. Doordat de hartfalenverpleegkundige bij de patiënt thuis komt, is er  meer tijd om de dingen goed uit te leggen en om de onderliggende problematiek in beeld te krijgen. De patiënt hoeft minder vaak naar de huisarts of het ziekenhuis, doordat de hartfalenverpleegkundige terplekke de juiste zorg en duiding kan bieden voor de patiënt.

 

Direct contact

Bel 0900 - 82 123 82 of neem direct contact op met met een hartfalenverpleegkundige bij u in de buurt:
 
Vul uw plaatsnaam of postcode in.

Het verhaal van...