Hartfalenverpleegkundige

De hartfalenverpleegkundige van Vitras begeleidt, adviseert en ondersteunt mensen met hartfalen.

Voor wie? 

Heeft u of degene voor wie u zorgt hartfalen en heeft u behoefte aan advies of ondersteuning? De hartfalenverpleegkundige biedt begeleiding, advies en ondersteuning voor u én uw omgeving.

Hoe werkt het?

De hartfalenverpleegkundige komt bij u thuis voor ondersteuning, advies en begeleiding op het gebied van:

  • uw ziektebeeld;
  • andere aandoeningen of problemen die met hartfalen samen kunnen hangen;
  • werking en gebruik van uw medicatie;
  • de wisselwerking tussen verschillende medicijnen;
  • gezond gewicht en voeding;
  • stoppen met roken;
  • onzekerheid en emoties;
  • aangepast sporten en bewegen;
  • het voorkomen van verergering van uw klachten

De hartfalenverpleegkundige ondersteunt u én degenen die u helpen (uw mantelzorgers).

Brengt u met regelmatig een bezoek aan de hartfalenpoli en ervaart u dit als zwaar? Dan kan de hartfalenverpleegkundige deze zorg overnemen. Bent u niet bekend bij de hartfalenpoli maar is de huisarts de hoofdbehandelaar? Ook dan kunt u een beroep doen op de hartfalenverpleegkundige. Zij neemt dan contact op met uw huisarts.

De hartfalenverpleegkundige werkt samen met diverse zorgverleners, zoals de huisarts, de polikliniek en thuiszorgorganisaties. 

Kosten, indicatie en vergoeding

Aan de hulp van onze hartfalenverpleegkundige zijn geen kosten verbonden. U heeft geen verwijzing nodig. U kunt rechtstreeks contact opnemen met Vitras. 

Wilt u weten of de hulp in úw situatie vergoed wordt?
Meestal is één telefoontje naar Vitras voldoende. Vitras regelt de meeste zaken dan voor u. 

0900-82 123 82   maandag t/m vrijdag 08:00 - 17:00 uur. 

Waarom Vitras? 

Vitras beschikt over zeer deskundige verpleegkundigen die gespecialiseerd zijn in uw aandoening. Ze hebben veel contact met huisartsen, ziekenhuizen en andere zorgverleners in uw buurt. Zij weten daardoor goed de weg, onderhouden contact met uw huisarts en ziekenhuisarts, en kunnen u goed adviseren en verwijzen als dat nodig is. Bij Vitras kunt u bovendien ook terecht voor hulpmiddelen, cursussen en gemaksdiensten die u helpen langer zelfstandig te blijven. 

Contact

0900-82 123 82   maandag t/m vrijdag 08:00 - 17:00 uur

Heeft u of degene voor wie u zorgt hartfalen, en wilt u meer weten over uw situatie en hoe de verpleegkundige van Vitras u hierin kan ondersteunen? Neem dan contact op met Vitras via het telefoonnummer hierboven, of neem direct contact op een van onze hartfalenverpleegkundigen: 

 

Verwijzer

Hartfalen is kent een complex ziektebeeld met verschillende soorten risico's. De leefstijl en therapietrouw van de patiënt hebben veel invloed op het verloop van de ziekte.   
  
De hartfalenverpleegkundigen van Vitras vormen een vitale schakel tussen de huisarts, het ziekenhuis en de patiënt. Doordat de hartfalenverpleegkundige bij de patiënt thuis komt, is er  meer tijd om de dingen goed uit te leggen en om de onderliggende problematiek in beeld te krijgen. De patiënt hoeft minder vaak naar de huisarts of het ziekenhuis, doordat de hartfalenverpleegkundige terplekke de juiste zorg en duiding kan bieden voor de patiënt.

 

Direct contact

Bel 0900 - 82 123 82 of neem direct contact op met met een hartfalenverpleegkundige bij u in de buurt:
 
Vul uw plaatsnaam of postcode in.

Wat kan de diabetesverpleegkundige van Vitras voor u betekenen?

Wat kan de hartfalenverpleegkundige van Vitras voor u betekenen? 

Bekijk de film

Het verhaal van...