Hulpmiddelen om langer zelfstandig te blijven

Door ziekte of ouderdom kan het zijn dat u meer moeite heeft met de dagelijkse activiteiten dan voorheen. Om langer zelfstandig te blijven bieden wij u voordelige hulpmiddelen die van pas komen in en rondom uw huis.

Hieronder ziet u een selectie uit het assortiment van onze online thuiszorgwinkel om u een idee te geven van de mogelijkheden. Welke artikelen u kunt lenen, kopen of huren, hangt af van uw situatie. Bel 088 – 10 20 100 en vraag naar de mogelijkheden en naar het uitleenpunt bij u in de buurt.

Dwaaldetectiepakket

Dit elektronisch hulpmiddel is voor de familie en/of mantelzorger van een zorgbehoevend (meestal dement) persoon en geeft een alarm bij dwalen. Dit zorgt voor (nacht)rust aan de verzorger. Het pakket biedt volledige bewaking middels de 3 meegeleverde sensoren en is uit te breiden tot maximaal 4 sensoren. Het bereik reikt tot 50 meter binnen.

Bedden die gemakkelijk versteld kunnen worden in hoogte en laagte. Voorzien van hulpmiddelen bij het omhoogkomen, instappen en uitstappen, zoals een papegaai. Handig bij verpleging aan huis.

Vitras hulpmiddelen - Bedaccessoires

Handige accessoires voor in en om het bed. Zoals een verstelbare rugsteun, een bedbeugel, een steunkussen voor knieën (knee support) en bedverhogers (bedklossen of olifantspoten). Handig bij verpleging aan huis.

Uitleenpunten, servicepunten en thuiszorgwinkels

Direct contact

Lenen, kopen of huren? 

Als u hulpmiddelen nodig heeft, kunt u die veelal gratis lenen bij onze uitleenservice. In onze ruim gesorteerde thuiszorgwinkels vindt u handige en kwalitatief hoogwaardige zorgartikelen. U kunt ook hulpmiddelen huren of kopen tegen een aantrekkelijk tarief. 

Uitleenpunten

Bij uitleenpunten kunt u een breed assortiment kleine en gangbare zorgartikelen lenen en huren. 

 Thuiszorgwinkels

Bij de thuiszorgwinkels heeft u een ruime keuze aan mooie en handige zorgartikelen, zowel te huur als te koop. Van bloedsuikermeters, bandages, rollators, badliften, luchtbevochtigers, allergeendicht beddengoed en hometrainers tot anti-decubitusmateriaal. Zelfs mooi en veilig speelgoed is er te vinden. U kunt gezellig rondkijken in de winkel en uiteraard krijgt u deskundig advies over aanschaf en gebruik. 

Kosten

Klossen, speciale bedden, krukken of rolstoelen: de uitleenservice van Vitras heeft het in huis. Veelal gratis voor u. Veel hulpmiddelen worden namelijk door de zorgverzekeringswet vergoed voor een periode tot 26 weken. Daarnaast vergoeden sommige zorgverzekeraars extra verpleeg- of zorghulpmiddelen via de aanvullende verzekering. De hoogte van de vergoeding, voorwaarden en procedure kunnen echter per zorgverzekeraar verschillen. Als er toch kosten aan verbonden zijn, biedt Vitras interessante korting voor houders van de VitrasPas

Voorwaarden

Hulpmiddelen kunnen geleend worden zolang dat medisch nodig  is, met een maximale termijn van 6 maanden. Wanneer u de zorgmiddelen na zes maanden nog nodig heeft, kunt u de artikelen huren óf bij een van onze thuiszorgwinkels kopen. Sommige hulpmiddelen worden voor langdurig gebruik vergoed door uw zorgverzekeraar. Bij uitleen vraagt Vitras ter legitimatie een geldig identiteitsbewijs. Neemt u ook altijd de zorgpas van de ziektekostenverzekering mee van degene voor wie de zorghulpmiddelen zijn, uw bankpas en eventueel de VitrasPas.

Afhalen of thuisbezorgen

U kunt de kleine uitleenartikelen zelf afhalen bij een winkel of uitleenpunt in uw buurt. Houd er rekening mee dat u bij de uitleenpunten niet kunt pinnen. Ook bezorging aan huis is mogelijk – de volgende werkdag. Bij spoed is bezorgen op dezelfde dag mogelijk. Hiervoor kunt u contact opnemen met telefoonnummer 088 – 10 20 100. Het bezorgen van uitleenartikelen is gratis (met uitzondering van de loophulpmiddelen).

Voordeel voor VitrasPas houders

Servicepashouders krijgen 10% korting op alle koopartikelen (behalve op aanbiedingen). Daarnaast krijgt u met de servicepas de eerste 6 maanden loophulpmiddelen zoals krukken, rollators en looprekken gratis*. Lees welke voordelen de VitrasPas nog meer biedt.

* Daar het hier individuele verstrekkingen betreft, geldt dit niet voor een collectiviteitsabonnement. Wel profiteert u met dit abonnement van de 10% korting op alle koopartikelen (behalve op aanbiedingen).

Vergoedingen

Een aantal hulpmiddelen wordt door de zorgverzekeringswet vergoed voor een periode tot maximaal 26 weken. Daarnaast vergoeden sommige zorgverzekeraars extra verpleeg- of zorghulpmiddelen via de aanvullende verzekering. De hoogte van de vergoeding, voorwaarden en procedure kunnen echter per zorgverzekeraar verschillen. Informeer hiernaar bij uw verzekeraar.