Psychiatrisch verpleegkundige

Soms zit het flink tegen in het leven. Het kan zijn dat u somber of angstig bent, of bijvoorbeeld stress of slaapproblemen heeft. Lukt het u niet om eruit te komen op eigen kracht of met uw naasten? De psychiatrisch verpleegkundige biedt advies en ondersteuning.

Voor wie?

De psychiatrisch verpleegkundige is er voor mensen die mentaal uit balans zijn geraakt en hier op eigen kracht of met hun naasten niet uitkomen. Bijvoorbeeld bij:

  • somberheid, lusteloosheid;
  • angst, faalangst, negatief zelfbeeld;
  • schaamte, gebrek aan zelfvertrouwen;
  • slapeloosheid, piekeren, vol hoofd;
  • stress, overbelasting, burn-out;
  • concentratieproblemen;
  • rouw, verliesverwerking;
  • eetproblemen, verslaving;
  • pijn zonder medische oorzaak.

Hoe werkt het?

De psychiatrisch verpleegkundige komt bij u thuis. Samen gaat u in gesprek om te kijken wat u blokkeert en wat u nodig heeft, al dan niet in samenspraak met uw naasten. Doel is om mentaal weer in balans te komen en op eigen kracht verder te kunnen. Vaak zijn enkele gesprekken genoeg. Soms is meer hulp nodig. De psychiatrisch verpleegkundige kan u dan verder helpen of verwijzen als dat nodig is.  Doel is een zo optimaal mogelijke beleving van de kwaliteit van leven te bereiken danwel vast te houden.

Kosten, indicatie en vergoeding

Aan de hulp van onze psychiatrisch verpleegkundige zijn geen kosten verbonden. U heeft geen verwijzing nodig. U kunt rechtstreeks contact opnemen met Vitras. Als u meer hulp nodig heeft, kan het nodig zijn om een indicatie aan te vragen. De psychiatrisch verpleegkundige kan u hierbij adviseren.

Waarom Vitras?

Vitras biedt een breed scala aan deskundige en gespecialiseerde verpleegkundigen en zorgprofessionals. Daarbij is er niet alleen oog voor het lichamelijke, maar ook voor het psychische welbevinden. Vitras onderscheidt zich met de inzet van psychiatrisch verpleegkundigen. Aandacht voor het psychisch welzijn heeft een positief effect op (de beleving van) de gezondheid.

Contact

0900-82 123 82   maandag t/m vrijdag 08:00 - 17:00 uur

Wilt u meer weten over uw situatie en hoe de psychiatrisch verpleegkundige van Vitras u hierin kan ondersteunen? Neem dan contact op met Vitras via het telefoonnummer hierboven, of neem direct contact op met de psychiatrisch verpleegkundige bij u in de buurt:

Verwijzer

Aandacht voor het psychisch welzijn heeft een positief effect op (de beleving) van gezondheid. Doordat de cliënt in zijn of haar thuissituatie mentaal ondersteund kan worden, ontstaat snel een compleet beeld en afstemming van de benodigde begeleiding. Als de cliënt via verwijzing bij de psychiatrisch verpleegkundige komt, stemt de psychiatrisch verpleegkundige met de betreffende verwijzer en eventueel andere betrokken zorgverleners af over de situatie en eventueel vervolg.
 

Direct contact

Bel 0900 - 82 123 82 of neem direct contact op met met een psychiatrisch verpleegkundige bij u in de buurt:
 
Vul uw plaatsnaam of postcode in.