Samen trots op onze mantelzorgers

Vitras. Samen trots op onze mantelzorgers. Mantelzorg doe je samen

Op 12 december kreeg de winnaar van de verkiezing 'Mantelzorger van het Jaar' een oorkonde uitgereikt. De verkiezing 'Mantelzorger van het Jaar' wordt georganiseerd rondom de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg op 10 november. Op deze dag worden mantelzorgers extra in het zonnetje gezet.

Geschenk

Rondom de Dag van de Mantelzorg kregen cliënten van Vitras van hun zorgmedewerker een uniek en zinvol geschenk voor hun mantelzorger(s) overhandigd. Dit is het unieke Mantelzorg Dagboek. Een boek waarin de relatie tussen mantelzorger en cliënt wordt ondersteund met relevante informatie, mooie gedichten, nuttige adressen en handige notitiepagina’s.

Verkiezing: Mantelzorger van het jaar

Daarnaast konden cliënten van Vitras meedoen aan onze verkiezing 'Mantelzorger van het jaar'. Op deze pagina leest u alles over het verloop van deze verkiezing.

 

 

Vitras verbindt en versterkt: dementiezorg en mantelzorg

Vitras wil alle partijen in de zorg zo goed mogelijk met elkaar verbinden om de zorg voor haar cliënten optimaal te laten verlopen. 

Het aantal cliënten met dementie groeit. Vitras zet mantelzorg, informele zorg, wijkzorg, casemanagement, begeleiding en advies- en comfortdiensten in. Verbinding en versterking zijn daarbij het uitgangspunt.

Wat kan Vitras doen voor mantelzorgers?

Vitras opsteker

Is uw mantelzorger genomineerd? Dan maken we graag bij u thuis een afspraak om uw mantelzorger te feliciteren en u de gelegenheid te geven de Vitras opsteker (speldje in de vorm van een tulp) op te spelden. Natuurlijk houden we hierbij rekening met uw (zorg)situatie.

Mantelzorg in beeld

Vitras. Samen voor Kwaliteit

Steunpunt Mantelzorg

Bent u mantelzorger? Het steunpunt biedt een luisterend oor en geeft informatie en advies over het hulpaanbod in de buurt. Ook zijn er bijeenkomsten over hoe u mantelzorg op een verantwoorde manier volhoudt.

Steunpunt Mantelzorg

Thuiszorg

Heeft degene voor wie u zorgt praktische hulp en/of ondersteuning in en om het huis nodig? Bijvoorbeeld bij het wassen en aankleden, of bij het innemen van uw medicijnen? Dan kunt u gebruik maken van de thuiszorg van Vitras.

Begeleiding

Als door omstandigheden uw dagelijks leven ontregeld is geraakt, geeft de begeleider van Vitras u ondersteuning. Om uw ritme van dagelijkse taken weer op orde te krijgen en u te helpen uw problemen op te lossen.

Begeleiding

Wijkverpleegkundige

Heeft u vragen over uw gezondheid? Maakt u zich zorgen om een situatie en wilt u dat met iemand bespreken? U kunt bij de wijkverpleegkundige terecht met uw vragen of zorgen over gezondheid, veiligheid en wonen.

Wijkverpleegkundige

Samen Trots pakket

Ervaar hoe de Vitras Advies- en Comfortdiensten u als mantelzorger ondersteunen. Speciaal voor mantelzorgers heeft Vitras een Samen Trots pakket samengesteld:

  • Twee informatieve bijeenkomsten
  • De VitrasPas voor heel 2017
  • Een maaltijdpakket aan huis
  • Een sessie van een comfortdienst naar keuze

Gemak aan huis

Hulpmiddelen en cursussen

De zorg voor iemand met een chronische of ongeneeslijke ziekte of aandoening kan zwaar worden. Hulpmiddelen kunnen deze zorg verlichten. Ook zijn er cursussen voor mantelzorgers op het gebied van ziekenverzorging, fysieke belasting en ontspanning.

Ontmoetingscentrum

Het ontmoetingscentrum is er voor iedereen die behoefte heeft aan structuur of een zinvolle dagbesteding onder professionele begeleiding wegens lichamelijke klachten, psychogeriatrische klachten (bv. lichte tot matige dementie) of andere klachten zoals NAH (niet aangeboren hersenletsel) . Mantelzorgers vinden er contact met lotgenoten en een luisterend oor.

Ontmoetingscentrum

Samen Trots pakket

Ervaar hoe de Vitras Advies- en Comfortdiensten u als mantelzorger ondersteunen. Speciaal voor mantelzorgers heeft Vitras een Samen Trots pakket samengesteld:

  • Twee informatieve bijeenkomsten
  • De VitrasPas voor heel 2017
  • Een maaltijdpakket aan huis
  • Een sessie van een comfortdienst naar keuze

Test voor mantelzorgers

Bent u mantelzorger? 
Hoe gaat het met ú?

Steunpunt mantelzorg

Vul uw plaats of postcode in voor een steunpunt mantelzorg bij u in de buurt:
 
Vul uw plaatsnaam of postcode in.

Het verhaal van...