Scheiding

Een echtscheiding betekent een emotioneel proces voor beide partijen. Er verandert veel in uw leven. Als u en uw partner niet hetzelfde denken over  scheiden, kan er veel strijd zijn.

Ineens staat u alleen voor zaken waar u vroeger samen voor stond. Hoe voorkomt u dat uw echtscheiding verandert in een vechtscheiding? Als er kinderen zijn, welke afspraken moet u dan maken? 

Wat kan Vitras doen?

Maatschappelijk werk

Bent u het overzicht kwijt en weet u niet waar u moet beginnen of bij wie u moet aankloppen? De maatschappelijk werker helpt u op weg met een luisterend oor en praktische hulp zodat u snel weer grip heeft op uw situatie.

Maatschappelijk werk

Ouderschap na scheiding

Na een scheiding sta je vaak alleen voor de opvoeding van  je kinderen. Hoe kun je je kind het beste steunen in deze moeilijke periode? Hoe zorg je goed voor jezelf als alleenstaande ouder?

Groep 'Ouderschap na echtscheiding'

Jongeren en scheiding

Een scheiding tussen ouders is voor alle gezinsleden een heftige gebeurtenis. Kinderen kunnen daar niet altijd over praten. Dit kan gevolgen hebben voor hun gevoel van eigenwaarde, voor schoolprestaties en later bij het krijgen van een eigen relatie. De groep is ontwikkeld om kinderen te helpen de scheiding van hun ouders beter te begrijpen, een plaats te geven en een manier te vinden om te kunnen omgaan met alles wat ze moeilijk vinden met betrekking tot de scheiding. 

KIES groep voor kinderen van gescheiden ouders

Vitras helpt bij scheiding

Direct contact

Bel 0900 - 82 123 82 of neem direct contact op met met een maatschappelijk werker in de buurt:
 
Vul uw plaatsnaam of postcode in.

Het verhaal van...