Wijkzorg

Wijkzorg Vitras

Soms heeft u tijdelijk zorg nodig, zoals na ontslag uit het ziekenhuis. Of u bent vanwege een ziekte of beperking langdurig afhankelijk van zorg. Vanwege bijvoorbeeld diabetes, astma/COPD, kanker, hartproblemen, beroerte (CVA) of een andere handicap. Ook als u ouder bent of ongeneeslijk ziek, wilt u zo veel mogelijk kwaliteit van leven blijven ervaren. Iedereen woont het liefst thuis. Daar helpen we bij.

Grip op uw situatie

Soms bent u met informatie, advies of hulpmiddelen al geholpen. Of u heeft bijvoorbeeld hulp of begeleiding nodig bij zaken als aankleden of douchen. We moedigen u aan hierin zo veel mogelijk op eigen kracht te doen. Ook kan het zijn dat u zich door uw ziekte in een zeer onzekere en emotionele situatie bevindt. Samen met u proberen we daar dan zoveel mogelijk grip op te krijgen. Geef op tijd aan uw omgeving en uw zorgverleners aan wat u belangrijk vindt, wat u wilt en niet wilt. U kunt lichamelijke klachten krijgen die van invloed zijn op hoe u zich voelt en wat u wel of niet kunt. Vaak is aan die klachten iets te doen.

Met behulp van familie, vrienden en buren

Neemt u contact met ons op, dan maken we uiterlijk binnen twee werkdagen een afspraak. We brengen met u de zorgvragen in kaart en stellen samen een plan op. Eerst kijken we wat u zelf kunt of hoe u grip kunt krijgen op uw situatie en hoe uw omgeving kan ondersteunen. Uw buren bijvoorbeeld, familieleden of bekenden. Wanneer u ernstig of ongeneeslijk ziekt bent, betekent dit niet alleen veel voor u, maar ook voor uw omgeving. Probeer open en duidelijk met elkaar te praten, zodat u op de hoogte bent van elkaars gevoelens, verwachtingen en zorgen. Als betrokkene (mantelzorger) voelt u zich wellicht machteloos. Vaak kunt u wel degelijk helpen, bijvoorbeeld met praktische zaken zoals boodschappen doen of licht huishoudelijk werk.

Wat kan Vitras doen?

Onder de noemer Wijkzorg biedt Vitras allerlei vormen van zorg:

Thuiszorg

Heeft u ondersteuning thuis nodig, bijvoorbeeld bij het wassen en aankleden of bij het innemen van uw medicijnen? De verzorgenden en verpleegkundigen van Vitras helpen u om zo lang mogelijk thuis te wonen en zo zelfstandig en comfortabel mogelijk te leven.

Thuiszorg

Nachtzorg en 24-uurszorg

Voor mensen die niet alleen overdag, maar ook 's nachts ondersteuning en verzorging nodig hebben, kan nachtzorg en 24-uurzorg uitkomst bieden. Meestal is dit in de terminale fase van de ziekte. 

Nachtzorg en 24-uurszorg

Maaltijdservice

Kan of wilt u niet zelf koken? De maaltijdservice bezorgt gezonde en lekkere maaltijden aan huis. We hebben een breed assortiment, ook voor vegetariërs en dieetwensen.

Maaltijdservice

Gespecialiseerde verpleging aan huis

Vitras biedt gespecialiseerd verpleegkundige zorg aan mensen met kanker, een ongeneeslijke ziekte, diabetes, hartproblemen, neurologische aandoeningen, wonden, longziekten en ouderdomsklachten. Een speciaal opgeleide verpleegkundige komt bij u aan huis voor advies, ondersteuning en instructie. Bijvoorbeeld na ontslag uit het ziekenhuis of op verzoek van uw huisarts. 

Gespecialiseerd verpleegkundigen aan huis

Hulpmiddelen

Als u bij kraambed, ziekte of ongeval hulpmiddelen nodig heeft, biedt Vitras uitkomst. Klossen, speciale bedden, krukken of rolstoelen: de uitleenservice van Vitras heeft het in huis. 

Hulpmiddelen

Bij u thuis diensten

Als bepaalde zaken u moeite kosten of u er geen tijd voor heeft, kunt u gebruik maken onze Bij u thuis diensten, bijvoorbeeld om u te ondersteunen bij huis- en tuinonderhoud.

Bij u thuis diensten

Terminale zorg

Terminale zorg is er voor mensen met een levensverwachting van ongeveer drie maanden. De zorg staat in het teken van het zo goed mogelijk afscheid nemen van het leven. Vitras biedt terminale zorg aan huis. In deze fase is nachtzorg en 24-uurszorg mogelijk.

Terminale zorg aan huis

Cursussen voor mantelzorgers

De zorg voor iemand met een ingrijpende, chronische of ongeneeslijke ziekte kan soms zwaar vallen. Speciaal voor mantelzorgers zijn er cursussen op het gebied van ziekenverzorging, fysieke belasting en ontspanning.

Cursussen voor mantelzorgers

Steunpunt Mantelzorg

Bent u mantelzorger? Het steunpunt biedt een luisterend oor en geeft informatie en advies over het hulpaanbod in de buurt. Ook zijn er bijeenkomsten over hoe u mantelzorg op een verantwoorde manier volhoudt.

Steunpunt Mantelzorg

Waarom Vitras?

Vitras is:

  • Dichtbij - We zijn in de buurt. We kennen uw wijk en de mogelijkheden. Wij brengen zorg dichtbij door u zoveel mogelijk thuis van dienst te zijn.
  • Bereikbaar - 7 x 24 uur kunt u bij ons terecht: telefonisch, digitaal of via inloopuren. Welke zorg u ook nodig hebt, wij zorgen dat u snel wordt geholpen.
  • Op maat - Iedere situatie is anders en iedereen heeft een persoonlijk zorgpakket nodig. Wij denken mee over welke zorg bij u past.
  • Veelzijdig - We hebben veel in huis. Zoals (gespecialiseerde) zorg, maatschappelijk werk, (thuis)begeleiding en mantelzorgondersteuning. We bieden gemaksdiensten aan huis, cursussen en hulpmiddelen. Hoe uw situatie ook is, u hebt één aanspreekpunt voor al uw vragen.
  • Deskundig - Professionals van Vitras zijn ervaren en vakkundig. We willen blijven leren. Wij werken al jaren in de regio en hebben een sterk netwerk in de wijken.
  • Duidelijk We maken duidelijke afspraken met elkaar. Zo weet u precies wat u van onze zorg mag verwachten, en dat geeft rust.

Contact

Heeft u tijdelijk ondersteuning thuis nodig, bijvoorbeeld bij het wassen en aankleden of bij het innemen van uw medicijnen? Neem dan contact op via telefoonnummer 0900 - 82 123 82 of via de wijkverpleegkundige in uw buurt om de mogelijkheden in uw situatie te bespreken. Kies uw plaats:

Direct contact

Bel 0900 - 82 123 82 of neem direct contact op met met het team zorg en welzijn bij u in de buurt:
 
Vul uw plaatsnaam of postcode in.

Wij staan voor u klaar!