Dementie

Dementie heeft grote invloed op het leven van de patiënt én naasten. Iemand met dementie wordt langzaam aan meer afhankelijk van anderen. Naasten krijgen te maken met steeds meer zorgtaken en verlies.

Dementie begint meestal heel subtiel. Iets waar men het hoofd moet bijhouden, kost bijvoorbeeld meer inspanning. Naast geheugenproblemen kunnen ook gedragsproblemen of karakterveranderingen een signaal van dementie zijn.

Wat kan Vitras doen?

Thuiszorg

Heeft u ondersteuning thuis nodig, bijvoorbeeld bij het wassen en aankleden of bij het innemen van uw medicijnen? De verzorgenden en verpleegkundigen van Vitras helpen u om zo lang mogelijk thuis te wonen en zo zelfstandig en comfortabel mogelijk te leven.

Thuiszorg

Dagbesteding

Het ontmoetingscentrum is er voor iedereen die behoefte heeft aan structuur of een zinvolle dagbesteding onder professionele begeleiding wegens lichamelijke klachten, psychogeriatrische klachten (bv. lichte tot matige dementie) of andere klachten zoals NAH (niet aangeboren hersenletsel) . Mantelzorgers vinden er contact met lotgenoten en een luisterend oor.

Ontmoetingscentrum

Maaltijd aan huis

Kan of wilt u niet zelf koken? De maaltijdservice bezorgt gezonde en lekkere maaltijden aan huis. We hebben een breed assortiment, ook voor vegetariërs en dieetwensen.

Maaltijdservice

Gespecialiseerd Verpleegkundige Dementiezorg

De gespecialiseerd verpleegkundige dementiezorg is een onafhankelijke en vaste begeleider voor mensen met dementie, hun naasten en mantelzorgers. Een gespecialiseerd verpleegkundige dementiezorg informeert, begeleidt, denkt mee, adviseert, ondersteunt, regelt zorg en helpt keuzes te maken.

Gespecialiseerd verpleegkundige dementiezorg

Personenalarmering

Vitras Personenalarmering biedt een eenvoudig hulpsysteem dat u in staat stelt langer zelfstandig te blijven wonen omdat u in noodsituaties altijd hulp kunt inroepen.

Personenalarmering

Comfortdiensten

Als bepaalde zaken u moeite kosten of u er geen tijd voor heeft, kunt u gebruik maken onze Bij u thuis diensten, bijvoorbeeld om u te ondersteunen bij huis- en tuinonderhoud.

Bij u thuis diensten

Vitras helpt bij dementie

Hulpmiddelen en cursussen

De zorg voor iemand met een chronische of ongeneeslijke ziekte of aandoening kan zwaar worden. Hulpmiddelen kunnen deze zorg verlichten. Ook zijn er cursussen voor mantelzorgers op het gebied van ziekenverzorging, fysieke belasting en ontspanning.

Waarom Vitras? 

De zorg rondom dementie is ingewikkeld. Om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen in de vertrouwde omgeving is het belangrijk dat cliënt en mantelzorger een vast en vertrouwd aanspreekpunt hebben tijdens de hele periode van ziekte. Naast zeer ervaren thuiszorgmedewerkers beschikt Vitras over deskundige casemanagers, die gespecialiseerd zijn in de zorg en begeleiding bij dementie. Bij Vitras kunt u bovendien terecht voor hulpmiddelen, cursussen en gemaksdiensten die u en uw dierbaren helpen langer zelfstandig te blijven.


Contact

0900-82 123 82   maandag t/m vrijdag 08:00 - 17:00 uur

Heeft u of degene voor wie u zorgt dementie, en wilt u meer weten over uw situatie en hoe Vitras u hierin kan ondersteunen? Neem dan contact op met Vitras via het telefoonnummer hierboven, of neem direct contact op met de casemanager dementie bij u in de buurt: 

Casemanager dementie Amerongen
Casemanager dementie Benschop
Casemanager dementie Bilthoven
Casemanager dementie Bunnik
Casemanager dementie Cothen
Casemanager dementie De Bilt
Casemanager dementie Den Dolder
Casemanager dementie Doorn
Casemanager dementie Driebergen
Casemanager dementie Elst
Casemanager dementie Groenekan
Casemanager dementie Hollandse Rading
Casemanager dementie Houten
Casemanager dementie IJsselstein
Casemanager dementie Langbroek
Casemanager dementie Leersum
Casemanager dementie Lopik
Casemanager dementie Maarn
Casemanager dementie Maarsbergen
Casemanager dementie Maartensdijk
Casemanager dementie Nieuwegein
Casemanager dementie Odijk
Casemanager dementie Polsbroek
Casemanager dementie Renswoude
Casemanager dementie Rhenen
Casemanager dementie Scherpenzeel
Casemanager dementie Utrechtse Heuvelrug
Casemanager dementie Veenendaal
Casemanager dementie Vlist
Casemanager dementie Werkhoven
Casemanager dementie Westbroek
Casemanager dementie Wijk bij Duurstede
Casemanager dementie Zeist

Dagbesteding Nieuwegein
Dagbesteding Zeist

Verwijzer

De zorgvraag bij dementie is complex en is niet altijd gekoppeld aan een specifieke fase in het ziekteproces. Bovendien ligt de hulpvraag vaak bij de mantelzorger en niet zozeer bij de persoon met dementie. De meeste cliënten en hun mantelzorgers willen graag zo lang mogelijk thuis begeleiding en zorg ontvangen, waarbij de kwaliteit van leven voor beiden zo hoog mogelijk is.

De casemanager dementie van Vitras vormt een vitale schakel tussen de de patiënt, de mantelzorger en de zorgverleners. Naast casemanagers kan Vitras veel aanvullende zorg en diensten aanbieden bij dementie, waardoor de lijnen tussen de schakels kort zijn.  

Direct contact

Bel 0900 - 82 123 82 of neem direct contact op met met een gespecialiseerd verpleegkundige dementiezorg bij u in de buurt:
 
Vul uw plaatsnaam of postcode in.

Vitras verbindt en versterkt: dementiezorg en mantelzorg

Het verhaal van...

Actueel