Kanker

De confrontatie met kanker is voor u en uw naasten een zeer ingrijpende gebeurtenis. Zowel lichamelijk als geestelijk krijgt u veel te verwerken. Een periode vol emoties en onzekerheden. U kunt allerlei praktische problemen en onzekerheden ervaren, bijvoorbeeld rond behandelmogelijkheden en vooruitzichten, vermoeidheid en pijn, medicijngebruik en uiterlijke veranderingen zoals haaruitval. Maar ook vragen over zingeving, leven en dood spelen in deze periode een grote rol.

Wat kan Vitras doen?

Oncologieverpleegkundige

De gespecialiseerd verpleegkundige Oncologie van Vitras begeleidt en ondersteunt mensen met kanker en hun naasten in de thuissituatie. U kunt een vrijblijvend gesprek aanvragen. Hij/zij geeft advies, informatie en voorlichting over onder andere voeding, medicijnen, bijwerkingen, hulpmiddelen, mantelzorg en het voorkomen van overbelasting. De gespecialiseerd verpleegkundige werkt nauw samen met de huisarts, het ziekenhuis en de wijkverpleegkundige. 

Oncologieverpleegkundige aan huis

Cursussen

De zorg voor iemand met een ingrijpende, chronische of ongeneeslijke ziekte kan soms zwaar vallen. Speciaal voor mantelzorgers zijn er cursussen op het gebied van ziekenverzorging, fysieke belasting en ontspanning.

Cursussen voor mantelzorgers

Wijkzorg

De verzorgenden en verpleegkundigen van Vitras bieden u thuis extra ondersteuning bijvoorbeeld bij het wassen en aankleden of bij het innemen van uw medicijnen. Vanuit de Wijkzorg werken we nauw samen met de huisartsen. Ook met uw mantelzorgers stemmen we de zorg af.

Wijkzorg

Maaltijd aan huis

Kan of wilt u niet zelf koken? De maaltijdservice bezorgt gezonde en lekkere maaltijden aan huis. We hebben een breed assortiment, ook voor vegetariërs en dieetwensen.

Maaltijdservice

Hulpmiddelen

Tijdens de periode van ziek zijn kunt u veel last hebben van vermoeidheid, pijn, bijwerkingen of praktische problemen. Slimme hulpmiddelen kunnen uw leven, verlichten, en ook dat van degenen die voor u zorgen.

Hulpmiddelen bij ziekte

Comfortdiensten

Als bepaalde zaken u moeite kosten of u er geen tijd voor heeft, kunt u gebruik maken onze Bij u thuis diensten, bijvoorbeeld om u te ondersteunen bij huis- en tuinonderhoud.

Bij u thuis diensten

Steunpunt mantelzorg

Bent u mantelzorger? Het steunpunt biedt een luisterend oor en geeft informatie en advies over het hulpaanbod in de buurt. Ook zijn er bijeenkomsten over hoe u mantelzorg op een verantwoorde manier volhoudt.

Steunpunt Mantelzorg

Waarom Vitras?

Vitras beschikt over zeer deskundige verpleegkundigen die gespecialiseerd zijn in uw aandoening. Ze hebben veel contact met huisartsen, ziekenhuizen en andere zorgverleners in uw buurt. Zij weten daardoor goed de weg, onderhouden contact met uw huisarts en ziekenhuisarts, en kunnen u goed adviseren en verwijzen als dat nodig is. Bij Vitras kunt u bovendien ook terecht voor hulpmiddelen, cursussen en gemaksdiensten die u helpen langer zelfstandig te blijven. 


Contact

0900-82 123 82   maandag t/m vrijdag 08:00 - 17:00 uur

Heeft u of degene voor wie u zorgt kanker, en wilt u meer weten over uw situatie en hoe de verpleegkundige van Vitras u hierin kan ondersteunen? Neem dan contact op met Vitras via het telefoonnummer hierboven, of neem direct contact op met de oncologieverpleegkundige bij u in de buurt:

Verwijzers

De zorgvraag bij kanker is vaak zeer complex, gerelateerd aan ingrijpende (medische) behandelingen en de gevolgen hiervan op fysiek, psychisch, sociaal, emotioneel en spiritueel gebied.

De oncologieverpleegkundige is hierin gespecialiseerd en vormt een essentiële schakel tussen de oncoloog, de huisarts, de patiënt en de mantelzorger(s). Veel ziekenhuisbezoeken zijn overbodig wanneer er terplekke thuis voldoende vakkundige zorg en duiding geboden kan worden.

De oncoloog over de oncologieverpleegkundigen van Vitras:

De oncoloog over de oncologieverpleegkundige van Vitras"Als je iemand hebt die als klankbord bij de mensen thuis komt en die weet waar het om gaat, geeft dat enorm veel verduidelijking voor de mensen. Ik heb er niet meer door te doen; uiteindelijk heb ik er wel minder door te doen." 

Bekijk de film

Direct contact

Bel 0900 - 82 123 82 of neem direct contact op met met een oncologieverpleegkundige bij u in de buurt:
 
Vul uw plaatsnaam of postcode in.

Wat kan de oncologieverpleegkundige van Vitras voor u betekenen?

Wat kan de oncologieverpleegkundige van Vitras voor u betekenen? 

Bekijk de film

Het verhaal van...