Maatschappelijk werk

Bent u het overzicht kwijt en weet u niet waar u moet beginnen of bij wie u moet aankloppen? De maatschappelijk werker helpt u op weg met een luisterend oor en praktische hulp zodat u snel weer grip heeft op uw situatie. 

Voor wie?

Algemeen maatschappelijk werk (AMW) is voor mensen die tijdelijk hulp nodig hebben. Bijvoorbeeld bij spanningen in het gezin, opvoedingsvragen, depressieve klachten, geldproblemen, rouwverwerking, relatieproblemen of echtscheiding.  

Hoe werkt het?

De maatschappelijk werker helpt u in één of meer gesprekken om uw vraag helder te krijgen en uw probleem aan te pakken. Samen kijkt u hoe u uw netwerk in kunt zetten om u te helpen.

De maatschappelijk werker biedt praktische ondersteuning, advies en informatie over regelingen, uitkeringen, school of werk, kortingen en kwijtscheldingen. De maatschappelijk werker kan u de weg wijzen bij regelwerk en deskundige hulp inschakelen als dat nodig is.

Daarnaast biedt de maatschappelijk werker een luisterend oor en helpt u om met uw situatie om te gaan. Bijvoorbeeld door gesprekken met u alleen, met u en uw partner of gezin. Als er meer hulpverleners bij uw situatie betrokken zijn, stemt de maatschappelijk werker met hen af om de hulp goed op elkaar aan te sluiten.

Naast individuele ondersteuning organiseert het maatschappelijk werk groepen en trainingen. Deelnemen aan een groep kan een prettige manier zijn om ervaringen te delen, steun te ervaren en problemen te (h)erkennen en te leren hanteren.

Maatschappelijk werk helpt u om grip op uw situatie te krijgen, zodat u de situatie snel weer zelf aankunt.

Kosten, indicatie en vergoeding

De hulp van maatschappelijk werk is kosteloos en u heeft geen verwijzing nodig. Als u deelneemt aan een gespreksgroep betaalt u een kleine bijdrage voor het cursusmateriaal.

Contact

Heeft u hulp nodig om overzicht te krijgen over uw situatie en een oplossing te vinden voor uw problemen? U kunt de maatschappelijk werker altijd om raad vragen, het kost u niets. Neem contact op via telefoonnummer 0900 - 82 123 82 of via de teams in uw buurt om de mogelijkheden in uw situatie te bespreken.

Kies uw plaats:

Direct contact

Bel 0900 - 82 123 82 of neem direct contact op met met een maatschappelijk werker in de buurt:
 
Vul uw plaatsnaam of postcode in.

Het verhaal van...