Oncologieverpleegkundige

De oncologieverpleegkundige van Vitras begeleidt en ondersteunt mensen met kanker en hun naasten in de thuissituatie. Met advies, informatie en voorlichting over onder andere voeding, medicijnen, bijwerkingen, hulpmiddelen, mantelzorg en voorkomen van overbelasting.

Voor wie?

Als u kanker krijgt is dat voor u en uw naasten een ingrijpende gebeurtenis. In de periode van ziekte en herstel komt er veel op u af. De oncologieverpleegkundige begeleidt en ondersteunt u en uw omgeving in deze periode. Ook als er geen herstel meer mogelijk is, helpt ze u bij lichamelijke klachten, psychisch-sociale problemen en vragen over zingeving (zie ook palliatieve zorg).

Hoe werkt het?

De oncologieverpleegkundige komt bij u thuis voor ondersteuning, advies en begeleiding op het gebied van:

  • voeding;
  • medicijnen;
  • vermoeidheid en pijn in het dagelijkse leven;
  • bijwerkingen en gevolgen van behandeling zoals chemotherapie, bestraling en hormoontherapie;
  • inzet van hulpmiddelen en zorg zoals huishoudelijke hulp en thuiszorg;
  • mantelzorg en voorkomen van overbelasting;
  • werk en kanker.

De oncologieverpleegkundige werkt nauw samen met de huisarts, het ziekenhuis, en de wijkverpleegkundige. De bezoeken kunnen in overleg  meerdere keren herhaald worden. Ook telefonisch contact is mogelijk.

Kosten, indicatie en vergoeding

Aan de hulp van onze oncologieverpleegkundige zijn geen kosten verbonden. U heeft geen verwijzing nodig. U kunt zichzelf aanmelden of één van uw hulpverleners kan dit doen.

Wilt u weten of de hulp in úw situatie vergoed wordt?
Meestal is één telefoontje naar Vitras voldoende. Vitras regelt de meeste zaken dan voor u. 

0900-82 123 82   maandag t/m vrijdag 08:00 - 17:00 uur

Waarom Vitras?

Vitras beschikt over zeer deskundige verpleegkundigen die gespecialiseerd zijn in uw aandoening. Ze hebben veel contact met huisartsen, ziekenhuizen en andere zorgverleners in uw buurt. Zij weten daardoor goed de weg, onderhouden contact met uw huisarts en ziekenhuisarts, en kunnen u goed adviseren en verwijzen als dat nodig is. Bij Vitras kunt u bovendien ook terecht voor hulpmiddelen, cursussen en gemaksdiensten die u helpen langer zelfstandig te blijven. 


Contact

0900-82 123 82   maandag t/m vrijdag 08:00 - 17:00 uur

Heeft u of degene voor wie u zorgt kanker, en wilt u meer weten over uw situatie en hoe de verpleegkundige van Vitras u hierin kan ondersteunen? Neem dan contact op met Vitras via het telefoonnummer hierboven, of neem direct contact op met de oncologieverpleegkundige bij u in de buurt:

Verwijzers

De zorgvraag bij kanker is vaak zeer complex, gerelateerd aan ingrijpende (medische) behandelingen en de gevolgen hiervan op fysiek, psychisch, sociaal, emotioneel en spiritueel gebied.

De oncologieverpleegkundige is hierin gespecialiseerd en vormt een essentiële schakel tussen de oncoloog, de huisarts, de patiënt en de mantelzorger(s). Veel ziekenhuisbezoeken zijn overbodig wanneer er terplekke thuis voldoende vakkundige zorg en duiding geboden kan worden.

De oncoloog over de oncologieverpleegkundigen van Vitras:

De oncoloog over de oncologieverpleegkundige van Vitras"Als je iemand hebt die als klankbord bij de mensen thuis komt en die weet waar het om gaat, geeft dat enorm veel verduidelijking voor de mensen. Ik heb er niet meer door te doen; uiteindelijk heb ik er wel minder door te doen." 

Bekijk de film

Direct contact

Bel 0900 - 82 123 82 of neem direct contact op met met een oncologieverpleegkundige bij u in de buurt:
 
Vul uw plaatsnaam of postcode in.

Wat kan de oncologieverpleegkundige van Vitras voor u betekenen?

Wat kan de oncologieverpleegkundige van Vitras voor u betekenen? 

Bekijk de film

Het verhaal van...