Terminale zorg

Terminale zorg is er voor mensen met een levensverwachting van ongeveer drie maanden. De zorg staat in het teken van het zo goed mogelijk afscheid nemen van het leven. Vitras biedt terminale zorg aan huis. In deze fase is nachtzorg en 24-uurszorg mogelijk.

Voor wie?

Terminale zorg is voor ongeneeslijk zieke mensen in de laatste fase van hun leven. De levensverwachting van de patiënt is ongeveer drie maanden.

Hoe werkt het?

In de laatste maanden van het leven is professionele terminale zorg zeer waardevol. Niet de bestrijding van de ziekte staat centraal, maar een goede afronding van het leven. De zorg richt zich op de bestrijding van nare ziekteverschijnselen, zoals pijn, jeuk of benauwdheid. Er is ook hulp bij niet-lichamelijke problemen, zoals angst of depressie. De verpleegkundige kan emotionele steun bieden aan de patiënt en zijn naasten, en mantelzorgers ontlasten. Soms zijn praktische maatregelen nodig. Bijvoorbeeld als de patiënt graag thuis wil sterven.

 

Palliatief verpleegkundige

Soms is genezing niet meer mogelijk, bijvoorbeeld bij mensen met een uitbehandelde vorm van kanker of bij dementerenden. De palliatief verpleegkundige helpt bij het bestrijden van uw klachten en biedt advies, begeleiding en ondersteuning. Uw kwaliteit van leven staat centraal. 

Palliatief verpleegkundige aan huis

Thuiszorg

Heeft u ondersteuning thuis nodig, bijvoorbeeld bij het wassen en aankleden of bij het innemen van uw medicijnen? De verzorgenden en verpleegkundigen van Vitras helpen u om zo lang mogelijk thuis te wonen en zo zelfstandig en comfortabel mogelijk te leven.

Thuiszorg

Nachtzorg

Voor mensen die niet alleen overdag, maar ook 's nachts ondersteuning en verzorging nodig hebben, kan nachtzorg en 24-uurzorg uitkomst bieden. Meestal is dit in de terminale fase van de ziekte. 

Nachtzorg en 24-uurszorg

Waarom Vitras? 

De gespecialiseerd verpleegkundigen van Vitras zijn ervaren in terminale zorg. Ze werken nauw samen met zorgverleners uit andere domeinen, zoals hartfalen, neurologie, COPD en dementie. De gespecialiseerd verpleegkundige vormt de schakel in het team en zorgt voor optimale zorg en ondersteuning voor de patiënt en zijn omgeving. 

Verwijzer

In de terminale fase is er vaak sprake van meerdere  symptomen. Voor een goed symptoommanagement is een intensieve samenwerking tussen de verschillende hulpverleners essentieel. De gespecialiseerd verpleegkundige vormt de schakel tussen de verschillende zorgverleners.

Als thuis voldoende vakkundige zorg wordt geleverd, zijn ziekenhuisbezoeken en opnames in veel gevallen niet nodig.
 

Contact

Direct contact

Bel 0900 - 82 123 82 of neem direct contact op met met een palliatief verpleegkundige of team zorg en welzijn bij u in de buurt:
 
Vul uw plaatsnaam of postcode in.

Thuis sterven

Thuis sterven blijkt een wens van veel mensen te zijn, die weten dat ze niet lang meer zullen leven. De
thuissetting is vertrouwd en de partner en/of mantelzorger is altijd dichtbij. Maar kan het altijd? 

Lees het artikel

Het verhaal van...